Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.
Regio Leuven, Mechelen, Lier, Overijse, Kraainem, Tervuren,...
MENU NAVIGATIE

inbraakschade_Agiris_-_2.jpg

Een inbraak in je woning is dikwijls een traumatische ervaring. Iemand vreemd die je woning is binnengedrongen en door je persoonlijke spullen heeft gesnuffeld … dat wil je natuurlijk vlug vergeten. Daarom hebben we voor jou een stappenplan gemaakt om de situatie snel en efficiënt aan te pakken.

 

Stap 1: Breng de politie op de hoogte

Om recht te hebben op een tussenkomst van de verzekeringen moet je aangifte doen bij de politie. Dat doe je trouwens best zo snel mogelijk, want dan is er meer kans dat de inbrekers opgespoord worden. En zelfs als het in jouw geval te laat is om de daders te vatten, kan je toekomstige inbraken vermijden doordat de politie meer patrouilleert.

 

Stap 2: Verzamel bewijzen

Was je thuis op het moment van de inbraak of zijn er buren die misschien iets gezien hebben? Elk detail kan helpen om de daders te identificeren. Het is ook een goed idee om foto’s te nemen van de schade nog voor je iets aanraakt. Dat is nuttig voor de politie maar ook voor je diefstalverzekering verzamel je zo de nodige bewijzen.

 

Stap 3: Maak je woning slotvast

Meestal forceren inbrekers de sloten om binnen te geraken of beschadigen ze zelf volledige deuren. Voor de veiligheid kan je dus best meteen de sloten laten herstellen. Deuren die niet meer op slot kunnen, geven criminelen natuurlijk vrij spel.

Onze vakmannen zorgen graag voor deze tijdelijke maatregelen om alles slotvast te maken: herstellen van defecte sloten en scharnieren, verstevigen van kapotte deuren, dichten van ramen, enz. De definitieve herstellingen kunnen later plaatsvinden, maar zo voel je je toch weer veilig in je eigen huis.

 

Stap 4: Beperk de schade

Is je portefeuille – of de inhoud ervan – gestolen, bel dan ook onmiddellijk naar Cardstop (070 344 344) om je bankkaarten te blokkeren. Dan kan de dief alvast je rekeningen niet plunderen.

 

Stap 5: Laat een bestek opstellen voor de verzekering

Breng je verzekeraar op de hoogte van de inbraak. Voorzie een lijstje van de gestolen voorwerpen en de schade aan je woning, liefst a.d.h.v. foto’s. Ook daarvoor kan je bij Agiris terecht. We maken voor jou een bestek op voor de verzekering.

Dezelfde dag nog wordt dit aan je verzekeringsagent doorgegeven. Op enkele dagen tijd heeft de makelaar je volledige dossier om te behandelen.

 

Stap 6: Laat de inbraakschade herstellen

Kapotte ramen, deuren, … inbrekers, op zoek naar dure spullen, laten dikwijls een ravage achter. Reken op Agiris om de schade die inbrekers nalaten, te repareren. We brengen alles zo snel mogelijk voor jou in orde!

Extra tip!

Zelfs al is er (nog) niet bij je ingebroken, dan nog speel je best op veilig. Heb je dus waardevolle spullen in huis, lijst ze op, inclusief de waarde, een eventueel serienummer en wat foto’s. Zo help je de zaak sneller vooruit wanneer er ooit toch ingebroken wordt. 

Reken op onze kwalitatieve én snelle dienstverlening