Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.
Regio Leuven, Mechelen, Lier, Overijse, Kraainem, Tervuren,...
MENU NAVIGATIE

Kies voor duurzaam, digitaal en design met de e-shower 

Een heerlijk verkwikkend stortbad in de zomer of een lekker lange, hete douche op koude dagen … dat doet deugd! Maar tegelijk knaagt het soms aan je geweten als je beseft hoeveel water je verbruikt, ook als je een spaardouche hebt. Dan heeft Agiris dé oplossing: de e‑shower! Klinkt futuristisch? Dat is zo, maar toch is het werkelijkheid. We leggen je uit hoe de e-shower precies werkt. 

20160930-e-Shower-closeup.jpg 

Hoe zit een e-shower in elkaar?

In een reservoir onder je douche wordt het water terwijl je doucht, opgevangen. Hier wordt voortdurend vers water aan toegevoegd. Tegelijk zuigt een speciale pomp het water uit het reservoir en reinigt het.

Overtollig water wordt continu afgevoerd en een microfilter houdt haren en vuil tegen zodat het water vers blijft. Elke druppel wordt zo tot 9 maal hergebruikt! Duurzaam douchen gegarandeerd dus, in een strak en prachtig design bovendien.

Personaliseer jouw e-shower

Dat is niet alles. De e-shower heeft niet voor niets de ‘e-‘ in zijn naam. Deze duurzame douche beschikt namelijk naast de duw- en draaiknop om hem te bedienen, ook over een digitaal scherm. Via het touchscreen kan je de douche instellen en bedienen, net zoals jij dat wil. 

Bovendien is de e-shower voortdurend verbonden met een app die je op al je mobiele apparaten kan installeren. Zo zie je op elk moment hoeveel water je precies verbruikt en bespaart. 

E-shower_crop.jpg

Waterbesparing, de cijfers

Wist je dat je bij een klassieke douche maar liefst 12 liter per minuut verbruikt?  Bij een regendouche loopt dat zelfs op tot 25 liter/min. Kies je voor een spaardouchekop, dan houd je het bij 6 liter per min. Maar de topper is de e-shower met amper 2 à 4 liter/min!

Bovendien verbruik je bij andere types douches ook heel wat energie door je boiler of zonnepanelen omdat je veel warm water op korte tijd nodig hebt. Dat energieverbruik ligt bij een e-shower dus automatisch een pak lager. Je moet immers veel minder water opwarmen.

 Douche_Van_Marcke_e-shower.jpg

Bron: www.vanmarcke.com

Altijd aangenaam douchen

Nog een leuke extra, want bij Agiris vinden we comfort toch uitermate belangrijk: dankzij de speciale pomp blijft de druk constant, namelijk op 3 bar. Daardoor blijft de waterstraal steeds aangenaam. Zo kan je blijven uitkijken naar je dagelijkse, op-en-top ontspannend douchemoment!

Plan je een badkamerrenovatie, dan is een e-shower altijd een goed idee. Agiris brengt het in orde voor jou!