Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.
Regio Leuven, Mechelen, Lier, Overijse, Kraainem, Tervuren,...
MENU NAVIGATIE

Instant gezelligheid in je badkamer of een andere woonruimte? Dan komt ledverlichting van pas. Laat deze 5 voordelen van ledlicht je overtuigen!

 led_2.jpg

1. Energiebesparing

Ledverlichting vraagt slechts een laag voltage en is dus een energiezuinige oplossing om bijvoorbeeld je badkamer te verlichten. In tegenstelling met een gloeilamp warmt een ledlamp amper op. De elektrische energie wordt bijna voor 100% ingezet voor licht. Beter voor het milieu en je portefeuille! 

2. Weinig of geen onderhoud

Wist je dat een ledlamp gemiddeld 100.000 uur licht kan geven? Een halogeenlamp daarentegen brandt slechts 3.000 uur.  Je hoeft je ledstrips dus bijna nooit te vervangen. Ideaal voor tuin- of plafondverlichting of andere moeilijk te bereiken plaatsen. 

Ook is dat weer goed nieuws voor je portemonnee, want je moet niet om de x aantal maanden nieuwe lampen kopen.

led_3.jpg

3. Sfeerverlichting

Installeer een krachtige ledspot op een plaats waar je feller licht wil, zoals aan een spiegel of boven de douche. Voor verlichting rondom het bad en het toilet, gebruik je echter beter minder intens licht. Denk dan aan lampjes van bijvoorbeeld 3 watt die een sfeervolle gloed geven aan de ruimte. Indirect licht is hier sowieso een goed idee.

4. Schokvast en waterdicht

Vooral als het om badkamer- en keukenverlichting gaat, is het van groot belang dat je lampen tegen een stootje kunnen. Met een laag van epoxyhars worden ledstrips makkelijk waterdicht gemaakt. Bovendien zijn ledlampjes extreem schokbestendig. 

 led_1.jpg

5. Geen wachttijd

Terwijl je bij de meeste spaarlampen en tl-lampen een tijdje moet wachten voordat ze op volle kracht branden, is dat bij ledstrips totaal niet het geval. Een ledlamp heeft namelijk geen zogenaamde opwarmingstijd nodig. 

Renovatieproject voor de boeg? Contacteer Agiris!