Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.
Regio Leuven, Mechelen, Lier, Overijse, Kraainem, Tervuren,...
MENU NAVIGATIE

Premie in 2016 nog geldig voor woningen ouder dan 25 jaar

Wat is er belangrijk bij een renovatie? De expertise van je vakman, de afwerking, de kwaliteit van de materialen én de kostprijs natuurlijk. Ook daar staat Agiris bij stil. Daarom helpen we je graag bij de aanvraag van subsidies. De premie voor badkamerrenovatie loopt op tot 2.500 euro. Haast je: vanaf 2017 wordt de premie enkel geldig voor woningen ouder dan 30 jaar!

Krijg premies voor renovatie

Een deel van de investering in je woning terugverdienen … klinkt goed, toch? Wel het loont zeker de moeite om na te gaan op welke premies je recht hebt. De Vlaamse Overheid betaalt 20 tot 30% terug, als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Uitzoeken wat er precies voor jou geldt en op welk bedrag je kunt rekenen, is echter niet eenvoudig. Daar assisteren we je dus bij.

Vlaamse renovatiepremie geldt ook voor badkamerrenovatie

Subsidies zijn er voor verschillende soorten renovatie, zowel aan binnen- als buitenkant van je woning. Of we nu je dak isoleren, je ramen vernieuwen of de badkamer renoveren … het kan allemaal in aanmerking komen. Want energiezuinig wonen wordt gestimuleerd!

Een terugbetaling die je zeker moet aanvragen is de Vlaamse renovatiepremie. Wist je dat je tot 2500 euro subsidies kan krijgen voor badkamerrenovatie? De Vlaamse renovatiepremie is namelijk van toepassing op 4 categorieën:

  1. De structurele elementen van de woning (fundering, gevel, vochtbehandeling, e.d.)
  2. Het dak
  3. Het buitenschrijnwerk (ramen en deuren)
  4. De technische installaties (sanitair, centrale verwarming, elektriciteit)

Bij categorie 4 horen dus ook sanitaire installaties. Onder meer de vernieuwing van bad, douche, wastafel en leidingen wordt gedeeltelijk terugbetaald. Om deze premie te ontvangen moet je natuurlijk wel aan voorwaarden voldoen i.v.m. inkomen, ouderdom van de woning, factuurdatum en eigendom.

Voorwaarden renovatiepremie

Is je woning ouder dan 25 jaar, maar jonger dan 30? Dan renoveer je best nog dit jaar. In 2017 wordt de limiet voor de renovatiepremie namelijk opgetrokken naar 30 jaar. Meer details over de voorwaarden van de Vlaamse renovatiepremie vind je op de website van Vlaanderen.

Hulp nodig bij de aanvraag van subsidies na een badkamerrenovatie door Agiris? Vraag het ons gerust!