Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.
Regio Leuven, Mechelen, Lier, Overijse, Kraainem, Tervuren,...
MENU NAVIGATIE

Schermafbeelding_2016-12-16_om_10.26.37.png

Een kleine badkamer inrichten of renoveren is een ware uitdaging. Het moet tegelijk een rustgevende en functionele ruimte zijn. En toch wil je je niet benauwd voelen. Dat allemaal op een kleine oppervlakte … een uitdaging die Agiris graag met je aangaat! Laat onze tips je alvast inspireren.

 1. Kleuren en materialen

Erg belangrijk als je voldoende ruimtegevoel wil: lichte kleuren en materialen over heel de badkamer. Is je badkamer echt héél klein, gebruik dan dezelfde lichte verf of bekleding voor alles: de muren, het plafond en zelfs de meubels. Zo wordt het daglicht mooi gereflecteerd en vermijd je een beklemd gevoel. Ga zeker niet te veel kleuren combineren!

 Dat wil echter niet zeggen dat je badkamer kil hoeft te zijn. Met zachte, aardse tinten en texturen en leuke accessoires kan je er een gezellige ruimte van maken. Wil je toch graag zwarte tegels of donker hout in de kleine ruimte, gebruik dit dan enkel voor de vloer. Het plafond houd je sowieso best in een tint die nog lichter is dan de muren.

2. Optische illusies

Grote spiegels doen wonderen in kleine ruimtes. Het licht wordt weerkaatst en je hebt de indruk dat de kamer veel groter is. Ook grote tegels met voegen die niet te fel contrasteren, helpen. Dat oogt rustiger dan bijvoorbeeld kleine witte tegeltjes met grijze voegen.

 Nog een trucje: gebruik helder glas voor bijvoorbeeld de douchewanden. Als deze niet transparant zijn, snijden ze optisch namelijk nóg een stuk uit de nu al kleine ruimte.

3. Speel met licht

Hoe groter de ramen, hoe meer daglicht. Dat spreekt voor zich. Maar natuurlijk heb je minder opbergruimte en eventueel meer inkijk als je grotere ramen laat installeren. Een compromis: geen té grote ramen en indirecte, sfeervolle verlichting.

 Belicht de donkere hoeken, dat suggereert ruimte. En heb je al aan een dakkoepel gedacht? Dat kan meteen een heel verschil maken!

4. Details doen ertoe

In een krappe ruimte benut je best elke centimeter. Daarom zoeken we graag voor jou de beste oplossing voor elk onderdeel. Beter een losse wasbak en geen ingebouwd model, beter lades dan kasten, etc. We denken met je mee tot in de kleinste details. Van je kasten over de kranen, tot zelfs de deur.

 Met een badkamerdeur die naar binnen toe openzwaait, verlies je bijvoorbeeld al heel wat plaats. Je kiest dan beter voor een schuifdeur of – als dat kan in je woning – een naar buiten draaiende deur. Ook voor je kastdeuren zijn schuifdeuren een slimme optie. En hetzelfde geldt voor je ramen.

 Agiris begeleidt je graag bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer en bij de uitwerking ervan. Maak een afspraak voor persoonlijk advies. We zetten met plezier ons vakmanschap in voor je badkamerrenovatie.